Livet i allmänhet

Alla inlägg under juni 2011

Av Jennie Johnsson - 30 juni 2011 19:22

Under min skoltid har jag varit på ett antal praktikplatser. Jag har märkt att de är väldigt många som klagar på sitt jobb. Inte många som verkligen tycker om det. Knappt nån. Jag undrar då, varför valde du inte ett annat jobb istället för att klaga på det du gör? Nu för tiden har vi kanske inte riktigt den möjligheten, då det är väldigt dåligt med jobb. Men de som har jobb och skaffade det för ett bra tag sedan hade ju faktiskt chansen.

Vi går i skolan många år, just för att utbilda oss och få ett bra jobb. Ett jobb som vi vill ha. Hur många har det egentligen? Jag känner själv att jag inte skulle klara av att jobba på ett ställe där jag bara går och väntar på att tiden ska gå.

Jag vet att det inte alltid är så lätt, men ändå. Man ska ju faktiskt vara glad för att man har jobb och inte klaga över det. Visst de blir väl så att man tröttnar efter ett tag, vad man än gör. Det blir ju säkert tjatigt i längden.

Skolan, anser jag är en helt annan sak. I skolan måste man gå, det är bara så. Visst kan man välja till viss del hur det ska vara, men det bygger ändå på samma sak. Jag kan säga att jag älskar inte skolan, men jag accepterar den. Framförallt är det ju människorna som gör att man klarar dagarna. Utan skolan hade jag inte haft nåt kul liv. Men jag tycker heller inte att skolan är hemsk. Efter tex sommarlov kan jag nästan längta till att köpa nya block och få fylla i dem.


Livet är inte lätt. Men varför gå i skolan i en massa år för att sedan skaffa sig ett jobb som man hatar? Man tillbringar ju ändå ganska mycket tid på jobbet.

Till och börja med kommer jag ta första bästa jobb som kommer upp. Men sen när jag vet vad jag vill göra kommer jag göra det. Kommer inte sitta på ett jobb och bara vänta på att tiden ska gå. Jag skulle bli galen!

Framtiden är oviss och skrämmande. Jag har ingen aning om hur de kommer bli.

Av Jennie Johnsson - 28 juni 2011 20:00

Då var de två första dagarna avklarade iaf :)

Det går väl bra tycker ja xD En massa valpar har dom iaf! typ 6-7 kullar, har inte riktigt koll än ;) Några utav dem är riktiga huliganer! Inga gulliga tollarvalpar inte ;) xD Hehe Men oj vad sociala de är, iaf vad jag tycker. Först ska de ju äta upp en ;) Men sen vill de gärna komma å mysa och få uppmärksamhet :) Inga tollare här inte ;)

Stan är ganska mysig faktiskt :) Har än inte hunnit mycker mer än sett gå gatan, ska väl ta mer nån annan dag xD

Det är en liten bit in till stan, men när jag ska dit så är det nerför ;) (cyklar) Ganska skönt eftersom ja åker in på morgonen xd Men värre blir ju det när ja ska hem ;) Fast då får ja i för sig motion :)

Motion fick jag igår efter jobbet. Ja tänkte först att ja skulle åka hem en sväng å sen ner till stan å kolla lite xD Men kom på att ja inte behövde de så åkte in till stan direkt. När jag sedan kom till stan upptäckte jag att jag glömt plånboken hemma(!) Så fick åka ändå hem å hämta den och sen snabbt tillbaka (var tvungen att handla mat) Det är väl nån km till stan så de blir en liten bit xD Men det behövs för mig som är så lat xD

Idag har ja varit dutigt, har varit ute och sprungit lite xD


Men nu blir de nog snart duschen å sen sova! :)

Av Jennie Johnsson - 26 juni 2011 18:08

Sitter i mitt lilla rum nu. Det är faktiskt ganska mysigt. Har en säng, ett skrivbord, garderob och en liten tv :)

Det är ganska ensamt här, har bara sett några på hela dagen.

Men jag har varit inne i stan också, var ju tvungen att handla lite mat xD Jag är riktigt stolt att jag hittade dit aldelles själv. I natt när ja åkte hit pekade chauffören dit stan låg och så var ja inne i en byggaffär och frågade efter den lättaste vägen. Annars klarade jag det själv ;) Lite stolt faktiskt xD Var lite tungt att bära på matvaror i så där en halvtimme. Ja, jag har en liten bit att gå in till stan.

Men imon skulle jag nog få låna en cykel :)

Skulle ringa en på praktiken idag som skulle komma och hämta mig imon, så ja kommer rätt ;) Men har inte fått tag på honom ännu, hoppas ja gör de snart xD Annars vet jag nog vart jag ska iaf xD De löser sig nog.

Det är som sagt lite ensamt här, inte ens en liten plutt! Känns jätte konstigt att han inte är här. Vet ju inte riktigt hur man gör när man inte har någon hund xD

Jag har även vart runt och kollat lite i området, hittade väl inte så jätte mycket, men, men ;)

Kommer nog lära mig det så småningom :) Det är lite läskigt att vara här själv, men ja vänjer väl mig xP

Nästa vecka skulle de tydligen komma en massa folk här, skulle nästan vara fullbokat. Så jag blir tvungen att byta rum då. Men trevligt med lite mer folk :)


Hej så länge! :)

Av Jennie Johnsson - 25 juni 2011 13:06

Ojoj jag vet, det var ett tag sedan jag bloggade nu. Kan skylla på att jag jobbat och inte hunnit/orkat blogga xD

Ikväll åker jag mot Sollefteå! och Försvarsmakten :) Halv fyra är ja i Långsele och åker sedan taxi till vandrarhemmet. Ska bli spännande! :)

I torsdags slutatade ja mitt ena jobb, på måndag börjar ja nästa ;) På så vis hinner man inte tröttna iaf ;)

Ska mysa med massa schäfrar nu när ja inte kommer ha min plutt! Nä plutt får stanna hemma han :( Kommer sakna min lilla galning! Men nu får ja tid på å tänka igenom hur vi ska ta oss framåt i träningen :) Har fastnat lite nu ett tag xP

Ska även försöka hinna plugga körkort nu när ja inte kan köra något. Har iaf kört nästan varje dag sedan jag kom hem, de känns bra :) Även om de går framåt känns de som de är väldigt långt kvar! Men, men nån gång kanske även jag får körkort

Jag ska uppdatera så ofta ja hinner när ja är där uppe :)

Ska verkligen bli jätte intressant att va där uppe och alla ja pratat med verkar jätte trevliga :) Det är ju trots allt lite läskigt attt åka till ett helt nytt ställe ensam :P Men de ska nog gå bra :) Bara ja hittat tåget så löser sig resten ;) hihi


Har äntligen beställt ett bärnstenshalsband till Rulle nu :) Hoppas på att de funkar bara :)


Men nu ska jag kolla så att allt är med inför resan, för snart åker jag! :)


Av Jennie Johnsson - 8 juni 2011 20:49

Då var de snart sommarlov. Ännu ett år har gått, bara ett år kvar.

Kan inte fatta att tiden gått så fort.

Snart är det jag som har den där fina klänningen på mig, snart är det jag som ska ta studenten. Jag är rädd. Rädd för vad som ska hända efteråt. Nu vet jag vad jag har. Jag vet att jag ska gå till skolan, vet att mina vänner finns nära. Hur blir det sen?

Jag flyttar någonstans, som jag än inte vet var. Kanske skaffar mig ett jobb, men sen då?

Ska jag bara gå till jobbet och sen inte ha något annat liv förutom Rulle? Jag antar att man vänjer sig fort och kommer in i nya rutiner. Men jag är ändå rädd. Vill inte riktigt möta de riktigt vuxenlivet. Även fast jag bott typ själv i snart två år och trivs bra med det, så vågar jag inte rikigt. Jag tvivlar inte på att jag kommer klara det, jag är bara rädd.

Jag är ändå glad, glad att jag började här. Jag fick börja om på nytt skaffa mitt ett nytt "liv", nya vänner. Jag känner att jag redan nu förändrats en hel del. Blivit lite modigare. Det har funnits svåra stunder, jobbiga stunder. Men man lär sig antar jag? Jag hoppas på det iaf.

Jag kände att jag verkligen behövde detta när jag skulle börja gymnasiet. Jag kände inte att jag passade in där jag bodde, visste liksom inte vart jag skulle ta vägen. Vännerna var bra och dem saknar jag. Saknar de galna sakerna som man hittade på där.

Här uppe är jag inte "hundnörden", det är inget konstigt. Jag kan vara som jag vill för de finns verkligen alla möjliga olika människor här. Jag trivs, det gör jag.

Det är inte alls samma sak som de var i början. Då allt var nytt och intressant. Men jagfår ändå sköta mitt eget, själv välja vad jag vill göra och när. Jag gillar att själv få bestämma och ta ansvar, det gör jag.

Jag tror faktiskt det varit bra för Rulle också. Han har fått utvecklats på många olika sätt.

Många här uppe har ständig hemlängtan och alla har iaf någon gång haft extrem hemlängtan. Jag minns inte att jag någon gång haft det. Vad betyder det? Jag vet inte men jag är som jag är.


I sommar ska jag försöka göra massa saker. Jag ska börja med att jobba två veckor, det är verkligen behövligt. Pengar går alltid åt ;) Sen ska jag upp till Sollefteå och ha praktik hos Försvarsmakten :) Ska bli intressant. Är bara lite rädd för resan upp, ska byta mitt i natten och hitta till vandrarhemmet helt själv xD Men ska bli skönt att åka bort från allt och alla och få nya erfarenheter :)


Nu ska jag ta kväll och titta på Morden i Midsomer :)


Hejsvejs!


 

Ovido - Quiz & Flashcards