Livet i allmänhet

Direktlänk till inlägg 10 december 2011

Körkort! Check!

Av Jennie Johnsson - 10 december 2011 11:19

Okej, det har hänt lite saker nu. Bra saker. En sak ser man ju här på bloggen ;)

Sandra har fixat till min header lite, gjorde den lite vintrig också. Tycker den blev fin, tack Sandra! :)


Den andra och bästa saken som hänt är att jag skaffat mig körkort! :D Jag kan inte riktigt förstå att det är sant. Har inte varit och testat det heller. Men jag har en lapp i alla fall, som jag får köra på. Väntar på det riktiga kortet, det som är rosa och fint ;)

Har länge kämpat för detta nu. Mer och mer folk har hunnit skaffat körkort under tiden, men jag har bara fått vänta och kämpa, det har aldrig vart min tur liksom. Men nu var det alltså äntligen dags för mig också! :D

Ännu en vuxen poäng ;) Bor ju hemmifrån, tar hand om mig själv och min hund, är förlovad, tar snart studenten och så vidare. Men körkoret har fattats! Nu fattats bara en bil ;) Den lär tyvärr få vänta. Men hade vart sjukt skönt å ha en ;)

Men iaf fredagen den 2:a december tog jag bussen kvart över sju för att skriva teorin. Jag har pluggat på teorin sen i somras så den kändes ganska bra. Men jag hade hört från folk att de frågorna som var på riktiga testet inte alls var som de frågor man var van vid. Men jag tänkte bara att jag läser noga och tar det lugnt så går det bra. Är jag osäker så är det bara att markera frågan och gå tillbaka.

Först och främst var jag osäker på hur jag skulle hitta! Men det fick jag förklarat för mig dagen innan. Så jag hittade iaf :) Vi var några stycken som skulle skriva samtidigt, som satt där och väntade länge... Det kändes som en väldigt lång väntan iaf! Jag kände en som hade gått på samma intensivkurs som mig så vi satt och pratade lite innan, då gick tiden lite fortare.

Sen kom den en man och hämtade oss och sade åt oss att gå upp för trapporna. När jag gick där i trapporna kände jag hur härtat började gå snabbare. Okej, nu finns det ingen återvändo, tänkte jag. Jag visade mitt leg och fick ett nummer på en dator. När jag satte mig där kände jag hur händerna blev varmare och klibbiga. jag vet inte hur många gånder jag rättade till stolen och kände efter så att jag satt bra, men många gånger var det.

Sen fick vi äntligen börja med provet. jag gjorde två test frågor först för att se lite. Sen satte jag igång med provet. En fråga, två, tre, tjugo, förtio, sjutti. Sista frågan. Jag fixade i ordning de som jag var osäker på. Frågorna kändes ändå kanska lätta, jag tyckte inte de var så konstiga. Det var någon enstaka som jag kände mig osäker på.

Okej, skulle jag våga trycka eller skulle jag kolla igenom frågorna? Jag vågade inte kolla igenom frågorna, då skulle jag bara bli osäker. Så jag tryckte på knappen. ...

Godkänd, stod det. 59/65 Va? Klarade jag det alltså? Var det inget mer? Nä nu fick jag gå coh hämta mitt papper där det stod just att jag var godkänd.


Torsdagen den 8:e december var det dags för mig att köra upp. Nu tog jag bussen redan halv sju från forshaga. Jag fick vänta ett tag i karlstad innan jag skulle börja köra. Fick en dryg halvtimme innan själva uppkörningen att värma upp och öva lite mer. Vi körde runt lite i stan. Jag var lite rädd för provledaren jag skulle få. Tänk om han är jätte petig och grinig? Ja,ja jag kan inte göra mer än mitt bästa.

Vi kom till trafikverket, vi (jag och min körledare) gick in och kollade om jag fick ta kort. Det fungerade nämligen inte sist jag var där. Men då kom provledaren och ville köra igång. Inte mig emot ;)

Vi hälsade och han gick igenom lite kort vad vi skulle göra. Jag fick börja med en säkerhetskontroll, på ljusen.

Sen körde vi iväg, jag kände mig väldigt nervös såklart.Men hade ändå kontroll på vad jag gjorde. Kände mig ganska säker. Vi körde runt, pratade lite samtidigt. Det kändes bra, jag slappnade av lite då och var inte riktigt lika nervös. Sen var det klart, jag körde tillbaka till trefikverket. Han tog fram sina papper och frågade om jag hade gjort teorin, jag svarade ja, på den frågan. Vad bra, sa han, då har du fått körkort nu! Va? Bara sådär? Inget mer?

Jag har alltså körkort nu? Jag kände att mina ben var lite skakande när jag gick ut ur bilen. Det är alltså klart nu?


Jag fick frågan av en kompis, var det svårt? Jag svarade direkt nej. För det var inte svårt egentligen, jag var bara nervös. Jag hade ju övat på allt, hade jag inte kunnat det hade jag ju inte fått köra upp.


Så nu är det alltså klart! Blir att testa det på riktigt under lovet ;)

Lovet som för övrigt är ganska snart. Bara fyra riktiga skoldagar kvar :)

 
 
Ingen bild

Cissi

10 december 2011 16:43

Du är så duktig! Grattis igen:D

 
Ingen bild

mamma

12 december 2011 11:47

Fint kort på rulle.Nu har du snart lov.Välkommen till ett snöigt dalstorp. kram

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Jennie Johnsson - 12 januari 2015 13:23

Det känns som att det är något visst med att man ska vara avundsjuk på andras jobb. Ett ständigt "gräset är grönare på andra sidan". Är det inte lönen så är det resetiden, eller arbetstiderna osv. Hallå stanna där! Jag tror att alla har något posivit...

Av Jennie Johnsson - 13 mars 2014 20:34


Det är konstigt det. Har man jobb vill man ha mer jobb. Har man ett boende vill man ha större. Har man för mycket fritid vill man ha mer fritid. Har man barn vill man ha mer barn. Och så vidare. Ibland undrar jag hur jag tänker egentligen, kan jag ...

Av Jennie Johnsson - 13 februari 2014 11:42

Ja nästan i alla fall. Jag brinner för hundträning, egentligen. Men nu har det varit en rejäl svacka. Dels för snön och dels för andra saker bl.a. Motivationen från min sida. Rulle klarar inte av att göra allt som han har gjort, jag måste tänka p...

Av Jennie Johnsson - 19 januari 2014 20:32

Det där med att veta vad man ska bli när man blir stor. Det är inget man säkert vet när man är 15-16 år och ska välja till gymnasiet. Då väljer man istället en bred linje, exempelvis samhäll. Sen då? Har man tur får man något slags jobb. Efter ett kä...

Av Jennie Johnsson - 23 november 2013 21:35

Igår gick jag och lade mig mätt, tränad, tagit mig igenom diskbärget och pluggat, allt på samma kväll ;) En fredagkväll var det ja ;) Idag skulle vi försöka sova länge, vaknade klockan åtta och sen fick jag tvinga mig själv att inte gå upp direkt. ...

Ovido - Quiz & Flashcards